Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Yahudi Soykırımı'nın bedelini biz ödüyoruz”

Filistinliler, Avrupalıların yaptığı Yahudi Soykırımı'nın bedelinin kendilerine ödettirildiğini belirtiyor.



Ä°srail'de, 2'nci Dünya Savaşı sırasında soykırıma maruz kalan Yahudiler çeÅŸitli etkinliklerle anılırken, Filistin halkı Avrupa'da iÅŸlenen bu suçun bedelinin kendilerine ödettirildiÄŸini belirtiyor.

Ä°kinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'da yaÅŸanan Yahudi Soykırımı'nı (Holokost) tasvip etmediklerini ve kınadıklarını belirten Filistinliler, Ä°srail'in Filistinlilere yönelik iÅŸlediÄŸi suçlarla, "baÅŸkalarının suçunu kendilerine ödettirdiÄŸini" vurguluyor.

Ä°srail'deki anma törenleriyle ilgili AA muhabirine konuÅŸan Filistinli Ä°brahim Ä°yad (47), "Ä°srail Yahudi soykırımının yasını tutuyor ve bunu tanımayanları kınıyor. Bununla birlikte Filistinlilere karşı benzer savaÅŸ suçları iÅŸlemekten geri durmayan Ä°srail, (Gazze Åžerdi’nde geçtiÄŸimiz yaz olduÄŸu gibi) asker-sivil ayrımı gözetmeden kadın, çocuk, yaÅŸlı herkese saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Filistin'de her gün Holokost

Ä°srail iÅŸgali altında bulunan Batı Åžeria'nın en büyük ÅŸehirlerinden Ramallah'ta ikamet eden Ä°yad, "Filistinliler hergün 'Holikost'u yaşıyor" deÄŸerlendirmesinde bulunarak, "Yahudi Soykırım'ı Avrupa’da gerçekleÅŸti ama bedelini Filistin halkı ödüyor. Bu ahlaki deÄŸerlerden yoksun ve ironik bir durum" diye konuÅŸtu.

"Soykırıma uÄŸramış bir millet bunun aynısını baÅŸka bir millete nasıl reva görebilir?" sorusunu soran Filistinli Ala Cemal (33) da, "Kudüs’ü YahudileÅŸtirme faaliyetlerini ve yerleÅŸim yeri inÅŸaatlarını sürdüren Ä°srail, hiçbir hakkı olmadığı halde iÅŸgal ettiÄŸi topraklarda günlük olarak cinayet ve tutuklamalarına devam ediyor" dedi.

"Avrupalılar utanmalı"

Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te yaÅŸayan Filistinli Ali Ciddeh ise Filistinliler olarak 2'nci Dünya Savaşı sırasında Yahudilere yapılanları kınadıklarını belirterek, bugünkü problemin, "Ä°srail’in 2'nci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin başına gelenlerin bir benzerini Filistinlilere reva görmesi" olduÄŸunu kaydetti.

Ciddeh, "Ä°srail, Yahudilere yapılan katliamların benzerlerini bize karşı yapıyor. Avrupalılar, kendileri iÅŸlediÄŸi suçların bedelini Filistinliler ödediÄŸi için utanmalılar" ifadesini kullandı.

Uluslararası toplumun Filistin meselesine yönelik takındığı çifte standardı da eleÅŸtiren Ciddeh, dünya kamuoyuna, "Filistin meselesine yönelik adil bir yaklaşım sergilenmesinin zamanı geldi. Madalyonun iki yüzüne de bakılması lazım, sadece Ä°srail’in göstermek istediÄŸi tek yüzüne deÄŸil" diye seslendi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.